Yemek Tarifleri

Konya Düğün Pilavı

Konya dügün pilavı Konya iline has geleneksel bir yemektir. Konya düğünlerinde genellikle raslayabileceginiz Her düğünde düğün sahiplerinin misafirlerine konyanın mesur pilavini sunmaktadır. Hemen hemen her mahalle ve sokaklarda konya düğün pilavı‘na rastlamak mümkündür. Toplu yenilen bir yemektir. Herkezin ayni tabaklardan yedigi ve özel aşcilar tarafından kazanlarda yapılmaktadır.

 

Konya pilavını yemek için saatlerce sıra beklemekse buna ayrı bi lezzet katmaktadır.. Peki Konya Pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sizlere tarifinide verelim ama ordaki tadı ve lezzeti bulabilirmisiniz bilemiyorum…

 

 

 

 

 

Malzemeler
Pilavı için;

 

2 su bardağı baldo pirinç

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 su bardağı et suyu

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

 

Yapılışı:

Etleri tencereye alın suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çekince etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynayınca altını kısın 1,5- 2 saat kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayıp suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağı tuz, karabiber ekleyip etleri bir müddet kavurun. Pirinci yıkayıp 10-15 dakika soğuk suda bekletin. Bekletmeden de yapabilirsiniz. 2 su bardağı su-et suyu karışımını tencereye alıp kaynamaya bırakın. ( 2 su bardağının tamamını et suyu yada su olarak kullanabilirsiniz. Tamamını et suyu kullanırsam yağ miktarını da azaltıyorum ben.) Kaynayan et suyu-su karışımına tuz ekleyin. Süzülmüş pirinç, nohut ve kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağını ayrı bir tavada köpürtün. Pilavın üstüne yağı gezdirin. Tencerenin ağzına kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 30-40 dakika dinlenmesini bekleyin. Servis etmeden 5 dakika önce pilavınızı nazikçe karıştırın. Pilavı kayıklıya alın. üstüne etleri döküp servis edin. Afiyet olsun…

Yemek Tarifine Ait Diğer Görseller