Ön Hazırlık: 2 Su bardağı kuru fasulye ayıklanır ve yıkanır. Uygun bir tencere içerisine alınır ve üzeri üç parmak geçesiye kadar soğuk su ile doldurulur.Bir kabın içerisinde fasulyeler bir gece boyunca bekletilir. Sabah, fasulyenin suyu değiştirilir ve tencere ocak üzerine alınır. Yüksek ısı da tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilir.En düşük ısı da fasulyeler 40 dakika süre ile haşlanır. Süre bitiminde fasulyeler süzülecek ve soğuk sudan geçirilecek. Soğan yemeklik doğranır. 5 Su bardağı kaynar su h
Sofraların en çok tercih edilen çorba olan besleyici ve doyurucu mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...
Bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye alın.Üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun, bir taşım kaynatıp altını kapatın.Ertesi gün nohutları yumuşayana kadar kaynatın.Ayrı bir tencerede soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun.Doğranmış domatesleri,biberleride ekleyip biraz daha kavurun,salçayı da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine kaynamış su iave edip,nohutlarıda ilave edin.Yaklaşık 30 dk. pişirip,sıcak servis yapın.Afiyet olsun..
Konya dügün pilavı Konya iline has geleneksel bir yemektir. Konya düğünlerinde genellikle raslayabileceginiz Her düğünde düğün sahiplerinin misafirlerine konyanın mesur pilavini sunmaktadır. Hemen hemen her mahalle ve sokaklarda konya düğün pilavı‘na rastlamak mümkündür. Toplu yenilen bir yemektir. Herkezin ayni tabaklardan yedigi ve özel aşcilar tarafından kazanlarda yapılmaktadır. Konya pilavını yemek için saatlerce sıra beklemekse buna ayrı bi lezzet katmaktadır.. Peki Konya Pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sizlere tarifinide verelim ama ordaki tadı ve lezzeti bulabilirmisiniz bilemiyorum… Once konya pilavı Menümüzü verelim sonra tarifini.. Konya Düğün Pilavı Menüsü: 1.Yoğurt çorbası 2.Etli Pilav 3.İrmik helvası 4.Bamya çorbası 5.Hoşaf 6.Zerde Malzemeler: 4-6 kişilik 1. 1kg dana kuşbaşı 2. yemek kaşığı tereyağı 3.tuz Pilavı için; 2 su bardağı baldo pirinç Yarım su bardağı haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı et suyu 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: Etleri tencereye alın suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çekince etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynayınca altını kısın 1,5- 2 saat kısık ateşte pişirin. Etler yumuşayıp suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağı tuz, karabiber ekleyip etleri bir müddet kavurun. Pirinci yıkayıp 10-15 dakika soğuk suda bekletin. Bekletmeden de yapabilirsiniz. 2 su bardağı su-et suyu karışımını tencereye alıp kaynamaya bırakın. ( 2 su bardağının tamamını et suyu yada su olarak kullanabilirsiniz. Tamamını et suyu kullanırsam yağ miktarını da azaltıyorum ben.) Kaynayan et suyu-su karışımına tuz ekleyin. Süzülmüş pirinç, nohut ve kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağını ayrı bir tavada köpürtün. Pilavın üstüne yağı gezdirin. Tencerenin ağzına kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 30-40 dakika dinlenmesini bekleyin. Servis etmeden 5 dakika önce pilavınızı nazikçe karıştırın. Pilavı kayıklıya alın. üstüne etleri döküp servis edin. Afiyet olsun…